Menu

Over Sacha Blesgraaf

sachaIk ben Sacha Blesgraaf en ik ben afgestudeerd aan het CIOS SGV (Sport, Gezondheid en Vrijetijdsmanagement) in Haarlem/Hoofddorp.

Sporten heb ik altijd leuk gevonden en vanaf dat ik een jaar of 10 was, wist ik al dat ik naar het CIOS wilde. Zelf heb ik 10 jaar aan Judo gedaan. Daarnaast heb ik aan Schaatsen, Tennis, Skeeleren en Zwemmen gedaan. Later heb ik mij meer gericht op Crossfit.

Fitness was een onderdeel van mijn hoofdkeuzevak SGV. Het is mij duidelijk geworden dat Fitness meer is dan alleen oefeningen doen op apparaten. Ik vind het vooral belangrijk dat mensen losse oefeningen doen. Hierdoor verbetert de coördinatie en de balans. Daarnaast verbeter je ook het uithoudingsvermogen en wordt je sneller en sterker. Door het versterken van je spieren word je flexibeler en mobieler, waardoor je gemakkelijker kunt bewegen.

Ik houd van uitdagingen en ik train dan ook graag mensen die sterker moeten worden of mensen die moeten sporten maar het niet leuk vinden. Ik geef graag training aan mensen die gezond en fit willen worden en/of blijven.

Naast Fitness was ook het keuzevak Voeding een onderdeel van mijn opleiding. Aangezien ik het erg interessant vind wat voeding nu precies met het lichaam doet ben ik me hier verder in gaan verdiepen en heb ik mijn propedeuse gehaald van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Binnenkort ga ik beginnen met de opleiding Gewichtsconsulent.

Mijn doel is om uiteindelijk Sport en Voeding te combineren.