Menu

Gewichtsconsulent

Vind je het moeilijk om gewicht te verliezen of aan te komen op een “gezonde” manier? Wil je graag weten waar je op moet letten om op gewicht te blijven? Als gewichtsconsulent kan ik je helpen om zonder dieet een eetpatroon te ontwikkelen dat voor lange tijd vol te houden is.
Een gewichtsconsulent helpt je om een gezond gewicht te behalen door het geven van advies over voeding en beweging. Het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist is dat een diëtist mensen behandelt met medische klachten (bijvoorbeeld in geval van diabetes, hoge bloeddruk of een eetstoornis).

Basispakket

Ik ga met jou in gesprek over de problemen met je gewicht. We bespreken onder andere jouw eetpatroon, het streefgewicht, hoeveel je beweegt en de reden waarom je iets aan je gewicht wilt doen. Ook is er een eerste weegmoment. Met al deze gegevens maak ik een voedingsadvies en een voorbeeld dagmenu. Hiermee ga je thuis een paar weken aan de slag. In de vervolgconsulten bespreken we de vorderingen en de verbeterpunten. Afhankelijk van het resultaat, het te behalen gewicht of de stimulans die je nodig hebt kunnen na het basispakket nog losse consulten worden afgesproken.
Daarnaast zijn er ook nog de volgende mogelijkheden

Eenmalige voedingsanalyse

Een consult (45-60 minuten) waarbij we je huidige voedingspatroon doornemen en kijken waar eventueel aanpassingen gedaan kunnen worden.

Boodschappen consult

Vind je het moeilijk om in de supermarkt de keuze te maken voor het product dat voor jouw situatie het beste past, dan kunnen we ook een boodschappenconsult (45-60 minuten) inplannen. Hierbij gaan we naar de supermarkt waar jij normaal gesproken de boodschappen doet. Daar gaan we kijken wat voor jou de beste producten zijn en zal ik je uitleggen hoe je dat zelf voor andere of “nieuwe” producten kunt uitzoeken.

Beweging

Uiteraard bereik je een gezonde leefstijl niet alleen door gezonde voeding. Voldoende beweging is ook van groot belang. Dat kun je voor een groot deel zelf doen, door wat vaker te wandelen of de fiets te nemen.
Wil je ook begeleiding bij het sporten kijk dan onder “Trainingen” voor de verschillende mogelijkheden. Als je het basispakket combineert met een van de trainingspakketten van Totaal Fit dan ontvang je eenmalig 10% korting op het gekozen trainingspakket (met uitzondering van de introductiekaart).

Neem voor meer informatie gerust contact op.

Neem contact op