Menu

Gewichtsconsulent Haarlem

Een gezond gewicht bereiken kan erg lastig zijn. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht of zelfs obesitas, wat op zijn beurt weer andere nadelige gevolgen heeft voor je algehele gezondheid. Een gewichtsconsulent kan je advies geven over voeding en beweging waardoor je makkelijker je gezonde gewicht kunt bereiken. Een gezond gewicht betekent een gezond leven met meer energie en plezier.

Wanneer kies je voor een gewichtsconsulent in Haarlem

Wanneer je problemen hebt met je gewicht en je komt er in je eentje niet uit, dan is het verstandig om een gewichtsconsulent te raadplegen. Een gewichtsconsulent helpt mensen met overgewicht om gewicht te verliezen. Maar daarnaast kan een gewichtsconsulent ook mensen met ondergewicht helpen om aan te komen. Een gewichtsconsulent kan echter geen medische klachten behandelen. Lijd je bijvoorbeeld aan diabetes, hoge bloeddruk of een eetstoornis, dan mag een gewichtsconsulent je niet adviseren en zal deze je doorverwijzen naar een arts of diëtist. Ook voor zwangere vrouwen is het aan te raden om met gewichtsproblemen naar een arts te gaan in plaats van een gewichtsconsulent.

Waar kan een gewichtsconsulent bij helpen

Een gewichtsconsulent gaat met jou het gesprek aan over je problemen met je gewicht. Dingen die worden besproken zijn eventuele medische klachten, jouw streefgewicht, je huidige eetpatroon, hoeveel je beweegt en de reden waarom je iets aan je gewicht wilt doen. Uiteraard meet de gewichtsconsulent ook je lengte en gewicht. Zodra al deze belangrijke informatie duidelijk is voor de gewichtsconsulent, zal deze samen met jou een behandelplan opstellen en jou hierin begeleiden. De gewichtsconsulent geeft je advies over voeding en beweging die je helpt bij het behalen van je streefgewicht.